ČAROBNA BEAUTY BROJKA 7

Najpoznatiji beauty influenceri u Hrvatskoj glasaju za najbolje kozmetičke proizvode i tretmane u 2023. godini! Predstavljamo vam sedmoricu veličanstvenih članova Storyjeva stručnog žirija...

Jelena Perić

j_make_up

/ 980 k

Jelena Perić godinama je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih domaćih influencerica, a samo je na Instagramu, gdje je poznata pod pseudonimom 'J make up', skupila gotovo milijun pratitelja iz cijeloga svijeta. Proslavila se svojim tutorijalima za nanošenje šminke, a kolika je njena popularnost svjedoči i činjenica da su je prozvali hrvatskom Kim Kardashian. Ono što je započela iz ljubavi brzo je pretvorila u uspješan biznis i danas se može pohvaliti suradnjama s brojnim poznatim brendovima. Hrvatska javnost ju je imala prilike gledati i u ranijoj sezoni showa 'Ples sa zvijezdama' gdje je s mentorom Markom Mikićem dogurala do samog finala te je publiku očarala i svojim plesnim vještinama. 'Svoj Instagram profil koji gradim već 9 godina, a vezan je uz šminkanje, modu i lifestyle, pretvorila sam u posao kroz digitalni marketing. Ljubav prema šminkanju i svemu kreativnom me pretvorila u vizažisticu i posvetila sam se radu s klijenticama, a kasnije sam svoj rad 'prebacila' na društvene mreže kako bih ga svima prezentirala. To se pokazalo kao pravi put za mene i danas imam priliku raditi s mnoštvom brendova i ostati u kreativi', ispričala nam je ona.

Paula Sikirić

paulasik

/ 104 k

Paula Sikirić, svojim brojnim pratiteljima poznata pod nadimkom Paula Sik, dobitnica je nagrade Story Hall of Fame za 2023. godinu u kategoriji Najbolja influencerica. Sa svojih 104 tisuće pratitelja samo na Instagramu, zasluženo se našla na poziciji jedne od najvažnijih digitalnih akterica u Hrvatskoj i regiji. Obožava modu, ima jedinstven stil koji brojni kopiraju, njezine savjete za njegu kože lica i tijela te kose slušaju desetine tisuća žena i muškaraca, dok se brendovi otimaju za njezinu pozornost. ‘Paula Sik je naša najinfla, modni stilist, bivša TV i radio voditeljica te kolumnistica. Uz sve to i mama! Voli se igrati modom, obožava dinamiku, glasna je i impulzivna, ali osjećajna. Sve što treba biti u ovom ludom brzom online svijetu’, rekla nam je o sebi.

Klaudija Kelemović

clo_up

/ 65,1 k

Zagrebačka vizažistica Klaudija Kelemović, pratiteljima poznata kao Clo Up, stručnjakinja je čije savjete o šminkanju samo na Instagramu prati preko 65 tisuća ljudi, a svojoj vještini rado poučava i druge na edukacijama koje organizira. Surađuje s brojnim velikim brendovima, a suvlasknik je i brenda odjeće Clu. ‘Profesionalni sam vizažist sedam godina, uz šminkanje moj posao je i edukacija ljudi koji se žele baviti šminkanjem. Uz individualne edukacije šminkanja u svom salonu, organizirala sam i više masterclassova po Hrvatskoj te pokrenula online platformu za makeup edukacije. Moj drugi dio posla je i content creator na društvenim mrežama, bavim se digitalnim marketingom i radim kao influencer za velike brendove poput L'oreal Paris, Kerastase i sl. Za njih kreiram sadržaj i radim promociju putem svojih društvenih mreža. Suvlasnik sam brenda odjeće Clu, tvrtka proizvodi različite dizajne trenirka i 100% je hrvatski proizvod’, ispričala nam je svestrana Klaudija.

Lada Mitrašinović

Lada Mitrašinović, koju na Instagram profilu belamakeuplada prati gotovo 60 tisuća ljudi, jedna je od najtraženijih zagrebačkih vizažistica u čije su se vješte ruke često prepuštale i neke poznate Hrvatice. Već se dugo godina bavi ovim poslom, a da još uvijek nije izgubila energiju te da neumorno grabi naprijed svjedoči i činjenica da je nedavno otvorila novi salon Bela MakeUp concept store u Ilici. ‘Imam 39 godina i u ovom poslu make up artista sam punih 13 godina. Kroz svoj posao i iskustvo, i kao prava žena koja voli modu, skin care i sve vezano uz beauty, postala sam i influencer u tim granama. Ovaj posao je jako kreativan i definitivno me ispunjava, no međutim također je i iscrpan i traži puno vremena kako bi sadržaj bio kvalitetan. Žao mi je da se tome ne mogu još više posvetiti jer vidim da sam zadobila povjerenje mnogih žena koje vole moj profil. U budućnosti bih se htjela još više tome posvetiti, međutim moj primarni posao je i dalje make up. Također sam majka jedne divne 15-godišnje djevojke, a ona mi uvelike pomaže oko društvenih mreža, ipak su oni puno ispred nas i definitivno je digital njihova domena’, rekla nam je Lada.

Karlo Rusan

rukabeauty

/ 29,9 k

Karlo Rusan, brojnim svojim pratiteljima, kojih na Instagramu broji čak 30 tisuća, poznat i kao RuKa Beauty, jedan je od najpoznatijih celebrity make-up artista u Hrvatskoj. Iako sa stalnom beauty adresom u Salonu Franić, Karlov potpis nose i doista mnogobrojni projekti – editorijali, televizijski spektakli, video spotovi i naslovnice, a njegov rad prepoznat je i od strane svjetski priznatih make-up brandova s kojma također često surađuje. Svoje je vještine Karlo pokazao u raznim segmentima - radilo se o čistom i profinjenom make up-u za neku posebnu prigodu poput vjenčanja ili pak o televizijskom profesionalno naglašenom šminkanju. ‘Veliki sam poklonik clean beauty pokreta i stoga u kreiranju lookova svojih klijentica volim transformacije u kojima jednostavno naglasim njihovu ljepotu’, rekao nam je Karlo, odnedavno i kreativni direktor te sulasnik Beauty Concept Store-a The Rite koji je definiran kao nova meka svih zaljubljenika u ekskluzivnu niche kozmetiku.

Magdalena Ivić

Mladu liječnicu i influencericu Magdalenu Ivić na Instagram profilu skinilosophy, gdje daje znanstveno dokazane savjete o njezi kože, prati gotovo 25 tisuća ljudi. ‘Diplomirana doktorica medicine i velika zaljubljenica u kozmetiku. Na Instagramu pomažem svojim pratiteljima da dosegnu puni potencijal svoje kože. Svoje tinejdžerske godine provela sam u borbi s aknama i to me inspiriralo da počnem proučavati sastojke za njegu kože koji zapravo djeluju. Najviše volim znanstveni pristup kozmetici. Tokom faksa bavila sam se istraživanjima na temu njege kože pa možete biti sigurne da su sve skinlosophy informacije znanstveno provjerene’, istaknula je Magdalena.

Marko Tolić

markotolic

/ 6,9 k

Marko Tolić jedan je od omiljenih vizažista domaćih poznatih dama koje se rado predaju u njegove stručne ruke budući da iz svake pripadnice nježnijeg spola zna izvući ono najljepše. Više puta je bio prozvan i jednim od najperspektivnijih mladih vizažista. Na Instagramu ga prati preko 7 tisuća ljudi, a nema ni najmanje sumnje da će taj broj samo rasti. 'Hedonist, esteta. Tragač za balansom. Zaljubljenik u maštu, samokritičan, ali vječni optimist, kako bi rekli susjedi čovjek od raje’, predstavio nam se on.